Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Kapcsolatteremtés hallgatók és gyakorló könyvtárosok között

A tanulók hatékonyabban tanulnak, ha van lehetőségük másokat tanítani. Több elmélet is alátámasztja, hogy a tanulás lényegében társadalmi tevékenység. Az egyetemi oktatók egyik lehetősége a társadalmi és a szakmai tevékenység összekapcsolására az, hogy konferencia-előadásaikba bevonják a hallgatóikat. Egy ilyen alkalom egyrészt ösztönzi a tanulást, másrészt sikerélményt is jelent a részt vevő diákoknak. A cikk ismerteti, hogy a Central Missouri Állami Egyetem könyvtártudományi tanszékének oktatói hogyan szerepeltek együtt nyolc posztgraduális hallgatóval a Missouri Iskolai Könyvtáros Egyesület 2004 áprilisában tartott konferenciáján. A hallgatók gyakorlatot szereztek a nyilvánosság előtti szakmai szereplésben, alkalmuk volt találkozni más szakemberekkel, és jobb rálátásuk nyílt az elhelyezkedési lehetőségekre is. A konferenciákon való szereplés hallgatók, oktatók és gyakorló könyvtárosok számára egyaránt hasznos tevékenység. (Autoref, Könyvtári Figyelő, 2006/2.) - F: Jurowsky--Antrim--Robins: Building bridges between students and practitioners. In: J.Educ.Libr.Inf.Sci. 2005/3.,

Régebbi hírforrás(ok):
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról