Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Karrier: ha kevesebb könyvet olvasnak a fiatalok, nagyobb hatású a könyvtár

Címkék: felmérés | olvasás | USA |

Korábban ismertetett link hírre visszatérve a folytatás:
A karrier támogatásának hatékonyságában a legfontosabb tényezők relevancia szempontjából sorrendben a következők: könyvtárhasználat, iskolázottság, kor, nem, olvasási gyakoriság, internethasználat. Minél gyakrabban használják a válaszadók szakmai céljaikra a könyvtárat és az internetet, minél szakképzettebbek és fiatalabbak, ellenben minél kevesebb könyvet olvasnak, annál nagyobb hatással lesz számukra könyvtár a hivatásuk területén. A nemek közötti különbség csak ezen a területen jelentkezik: a nők hasznosabbnak érzik a könyvtárat, mint a férfiakat. (Modellek a közkönyvtárak hasznosságának elemzésére; ref.: Jávorka B.)
-- A fenti meglepő eredmény magyarázata lehet, hogy a középkorúak (a fiatalabbakhoz és idősebbekhez képest) kevesebbet olvasnak. A modell szerint a könyvolvasás növekszik az életkorral, de a könyvolvasás negatív hatással van a karrier-célú könyvtárhasználatra. Noha az idősebb emberek aktívan olvasnak, kevéssé használják karrier-célokra a könyvtárat -- írja a forráscikk. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról