Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kávézó és könyvtár - összenőnek-e a funkciók? (galéria)

Néhány hete egy Forbes-cikk zaklatta fel a könyvtárosok lelkét (vö.: Az Amazon könyvesboltjai átvehetik a közkönyvtárak helyét? link ) mely az írta, hogy az Amazon könyváruház, vagy éppen a Starbucks törzsvásárlói kártyája felválthatja a könyvtári olvasójegyet. A felzúdulás hatására levették az anyagot a portálról, ám érdemes elgondolkodni: a forprofit üzletek egyre gyakrabban kínálnak helybenolvasási lehetőséget, a és szakértői rendszerük ajánlásokat is ad a mesterséges intelligencia segítségével. A másik oldalról nézve: a jobb könyvtárak egyre gyakrabban kínálnak kávét és harapnivalót, valamint dokumentumokat is vásárlásra. Úgy tűnik tehát, hogy a két intézménytípus közötti határ vékonyodni látszik - a fennmaradó különbségek ellenére.
Képgalériánk link egy holland kisváros, Zuthpen kávézójáról mutat képeket, amely egy középkorban alapított öregotthon udvarára nyílik (vö.: a szociális funkciók sok évszázados hagyománya). A hagyományos kávéházi és étkezési funkciókat kiegészíti a gyereksarok társasjátékokkal, rajzolási lehetőséggel, a könyvespolc olvasnivalókkal és a kisebb-nagyobb asztalok, ahol közös tanulásnak és eszmecserének is van hely. (MG)

Hírforrás: KIT-információ
2018. augusztus 21.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=kavezo_es_konyvtar_-_osszenonek-e_a_funkciok_galeria
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról