Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Kávézóba kihelyezett könyvtári állomány Gödöllőn (fotókkal)

A Gödöllői Városi Könyvtár egyik kihelyezett állománya a Művészetek Háza Kávézójában, a NoVo Caféban kapott helyet. Akinek megtetszik könyveinkből egy-egy, a könyvtárunkból kölcsönözhet -- beiratkozás után.
Másik projekt: októberben nyílt a megújult Ifjúsági Klub és a Könyvtámasz a Művészetek Házában, melyben könyvtárunk kínálata: ifjúsági könyvek, e-könyvek, folyóiratok, hangoskönyvek, zenei és filmes anyagok, melyeket a fiatalok díjtalanul használhatnak. A megnyitóra reklámplakátokat is készítettünk.
-- A könyvtár ráfordításai. A könyvtár együttműködési megállapodást kötött a Művészetek Házával mindkét mini könyvtár működtetésére, fejlesztésére, gondozására. Könyvtárunk adott éves keretből új dokumentumokat vásárol, amelyek néhány hónap múlva bekerülnek a saját állományunkba. Az állomány frissessége érdekében a megállapodásban szereplő összeg dupláját fordítjuk a kihelyezett kis könyvtárak bővítésére. A két könyvállományt hetente könyvtáros nézi át, rendezi.
-- Eddigi tapasztalatok. A Könyv és Kávé könyvei, színezői, hangoskönyvei napi szinten kerülnek kézbe a kávézó polcáról. A visszajelzések a használóktól egyértelműen pozitív. Mérhető tapasztalataink nincsenek, mert nem kapunk információt a napi használókról. Beiratkozóink száma, akik a Könyv és Kávézóból jönnek át, havi szinten 2-3 olvasó. Az olvasásfejlesztési értéke jóval nagyobb, hiszen egy nem feltétlen olvasó réteget céloztunk meg szolgáltatásunkkal.
A Könyvtámasz esetében csak első benyomások vannak, a fiatalok ismerkednek a lehetőséggel. (Gergely Ildikó, Fóthy Zsuzsanna, Gödöllői Városi Könyvtár; galéria a link oldalon: Gergely Ildikó)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról