Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kedvlohasztás szervezési hiányosságokkal -- ALA-fővezérrel

Nem írnám, ha nem sokadszorra szaladnék bele az előadói kedvet lohasztó, a hallgatóságot részben szégyenkezésre, részben szánalomra indító jelenségre: több száz fős teremben maroknyi közönség. Pedig nem lenne nagy ügy a jelentkezők száma után akár a helyszínen eldönteni, mely terembe vezetik az illusztris előadót -- most éppen Roberta A. Stevenst. Így elérhető lenne a 'zsúfolásig megtelt terem' valamint a 'pótszékeket kellett behozni' előadóra és hallgatóságra egyaránt ható siker-érzése -- ugyanakkora hallgatóság esetén.
Az OSZK nagytermének berendezése is gyengécske: a pulpitus és a projektorállvány vizuális akadály a panel és a hallgatóság között.
A hétfői MKE-szervezte előadás tolmácsolása szintén kívánnivalókat hagyott maga után: lényegi mondanivalók sora maradt ki a fordításból. Nem a közreműködő hölgyet kritizálom -- én sem vagyok jobb angolos -- hanem kiválasztását. Szerencsére a szintén jelen lévő Bánhegyi Zsolt javított a szakmaiatlanságot generáló helyzeten.
Az előadás előtt Hajdu Ágnestől megtudhattuk, hogy az előző napokban milyen operettet nézett az előadó, valamint hogy kivel hol ebédelt. Az is kitűnt, hogy a 'sok program = jó program' koncepció tartja magát. Később a kérdezők irányában figyelmeztetés hangzott el: a szűkös idő miatt hagyjanak másoknak is lehetőséget a felszólalásra. Az is igaz azonban, hogy a hivatalos program után volt lehetőség személyes beszélgetésre is. (Az előadás tartalmáról ld.: link
) (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról