Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Képkönyvek: különleges történeteket meséltek a megyei könyvtárban - videóval

Hétfőn délelőtt tartották Békéscsabán, a Békés Megyei Könyvtárban az egri Bródy Sándor Könyvtár "Végtelen történeteink" című silent book-kiállítás megnyitóját. A silent book-ok, azaz képkönyvek egy új műfajt képviselnek Magyarországon, melyet külföldi példák inspiráltak. A képkönyveket olvasásfejlesztésre, csapatépítésre és kommunikációs gyakorlatokra használják. A könyvekben neves illusztrátorok által készített grafikák találhatók, melyek ezáltal különleges művészeti értéket is képviselnek. A képkönyvek olyan közösségi élményt teremtenek, mint a mozi-film. Képesek a figyelmet tartósan és aktívan felkelteni és fenntartani. Ezek a könyvek minden korosztályt megszólítanak, főleg azokat akik különleges történeteket szeretnének megismerni és szeretik használni a fantáziájukat.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium grafikus tanulói is részt vettek a programon. A silent book bemutató foglalkozásokat az egri Bródy Sándor Könyvtár munkatársai vezették, Lovas-Szabó Kitti, Pauer Erika és Szabó Eszter. Az eseményre óvodai csoportok, iskolai osztályok, és az érdeklődők is egyaránt becsatlakozhattak.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról