Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Képregény - mennyire alkalmas gazdasági, politikai üzenetek átadására?

Egy amerikai közgazdász szerint óriási pazarlás, hogy az országok korlátozzák a migrációt, a tömeges bevándorlástól ugyanis nem félni kell, hanem örülni neki. Szerinte sokkal jobban járnánk, ha a Föld összes lakója ott élhetne és dolgozhatna, ahol csak akar. Az anarchokapitalista Bryan Caplan nem óriásplakátokon, inkább képregényben fejti ki radikálisnak tűnő érveit, amik a többséget ugyan nem fogják meggyőzni, de legalább segítenek szembenézni a saját következetlenségeinkkel.
Ausztráliától az Egyesült Államokig hisztérikus kampánytéma lett a bevándorlás, de a brexitben is komoly szerepe volt.
Annyira hozzáedződtünk ehhez, hogy már-már szürreális érzés, amikor valaki úgy száll be a vitába, hogy teljesen érintetlenül hagyják őt a téma körül tomboló indulatok. Márpedig Bryan Caplan, a George Mason egyetem közgazdásza pontosan ezt teszi: tudományos érvekkel és adatsorokkal a hóna alatt galoppozik be az aknamező kellős közepére, ahol megigazítja a nyakkendőjét, majd szemrebbenés nélkül magyarázni kezdi, hogy miért a lehető legjobb dolog a tömeges bevándorlás, ami történhet egy országgal.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról