Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Képregényekkel toboroz használókat a Somogyi-könyvtár a plázában

A szegedi Somogyi-könyvtár immár öt éve a hazai képregényes világ vidéki bástyája. 2009 óta rendezik meg minden évben a Szegedi Képregényfesztivált. Az eseményen igyekeznek ötvözni a képregénykultúrát az olvasáskultúrával. Céljuk megmutatni, hogy a képregénynek, mint önálló művészeti ágnak van helye a könyvtárban. Ezzel párhuzamosan az elmúlt években a könyvtár minden alkalommal kereste azokat a lehetőségeket, amikor az épület falain kívül is meg tudja szólítani potenciális olvasóit.
Így természetes volt, hogy amikor egy más által szervezett képregényes esemény befogadója megkeresi a könyvtárat, a megjelenés mellett döntenek; jelen esetben az Árkád bevásárlóközpont megkeresésére bólintottak. Tavalyi kitelepülésünk okán már megvolt a kapcsolat, s ezek szerint jó tapasztalat is. A könyvtár néhány képregényhez kapcsolódó feladatot, játékot vitt ki, melyeket már használtak a fesztiválokon. Egyszerű totókkal, valamint a könyvtárban található képregényekkel vannak jelen -- a könyvtárat bemutató anyagok mellett. Természetesen kedvezményes beiratkozási lehetőséget is kínálnak. Az esemény ideje alatt várják az érdeklődőket játékokkal, olvasnivalóval. A napi több ezer vásárlóból több, mint száz ül le a könyvtárosokhoz. Mivel évek óta vannak kitelepüléseik, egyre több a mobil installációjuk e célra.
Az eseménnyel kapcsolatos képek: link (KIT-összeállítás)

Régebbi hírforrás(ok): Lassú olvasást hirdet a Somogyi-könyvtár link Olvasshopping 2 napra: a bevásárlóközpontba megy a könyvtár (Szeged) link Képregény-fesztivál Szegeden link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról