Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Képzeld el... ha a könyvtárhasználat arányában kapnád a fizetésedet - kikényszeríti a kreativitást

Az új koronavírus-járvány okozta korlátozások nem csak a vendéglátóhelyeket, de azok beszállítóit is csúnyán megtépázta. Így a kisüzemi magyar sörfőzdék helyzete is egyik pillanatról a másikra vált válságossá, főleg azoké, akik szinte kizárólag csak kocsmáknak, éttermeknek termeltek.
Fóti Sörfőzde
Március közepén nagyon elkeseredtünk, már azon gondolkoztam, kit mikor kell elküldenem a cégtől. De aztán valamit csinálni kellett. Jött az ötlet, hogy keressük meg azokat a fogyasztóinkat, akik eddig is fogyasztották a söreinket, ők most úgyis otthon ülnek a karanténban. Élesztettük a Facebook kapcsolatokat, különböző ajánlatokkal próbáltuk eladni magunkat az online térben, és gyakorlatilag ez segített bennünket a túlélésben. Nekünk bár már régóta van webshopunk, de azért fejleszteni kellett rajta
- mondta el lapunknak Gyenge Zsolt, aki a KSE elnökségi tisztsége mellett, a Fóti Sörfőzde társtulaja is. A szakember utalt arra, hogy azok a kisüzemi főzdék jobban tudták kezelni a jelenlegi helyzetet, akik többet palackoztak, ám Gyenge Zsolt szerint, aki eddig nem palackozott, az most biztosan nem fog tudni ebbe beruházni.

Van viszont egy harmadik út, amit például mi most elsődlegesen csinálunk. Ez az úgynevezett főzdefriss sörök értékesítése, amiket liter, másfél literes palackokban végzünk, és juttatunk el a vevőinknek. Ez jövedéki szempontból bár nem palackozás, de ha valaki megkeresi a sörfőzdét, hogy kér frissen csapolt sört, nálunk talál. Jelenleg egyébként ezek a főzdefriss sörök uralják az eladásainkat, most 60-70 százalékban így adjuk el a söreinket
- értékelte a helyzetet a társtulajdonos, aki beszámolt arról is, hogy március 13-a utáni 10 napban szó szerint nullára esett vissza náluk az értékesített sörök volumene.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról