Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Képzések, aktuális igényekre - a LJ és a SLJ kínálata (olvasóink szavazatára)

Közzétette a Library Journal és a School Library Journal a 2021-es online térítéses kurzuskínálatát. Tanulni azonban már a kurzusok tematikájából is lehet, amely rávilágít, hogy mit tartanak idén fontosnak a könyvtárügyben.
- A távoktatás és a hibrid oktatás támogatása ötletekkel és eszközökkel. A kurzus jó gyakorlatokat mutat, hogyan lehet a diákokat ilyen formában is elkötelezni a tanulás iránt. Hogyan tudnak a könyvtárosok ebben segíteni. Ehhez többféle tanulási modellt felhasznál: makerspace tevékenységek, kutatás alapú tanulási projektek, szociális-érzelmi tanulás. (Bővebben: link )
- Antirasszista könyvtári kultúra támogatása. Könyvtárvezetők konkrét lépéseit és eszközeit mutatja be, hogyan valósítják meg a rasszizmus mentességet. (Bővebben: link )
- Programszervezés pandémia idején. Sokan gyorsan áttértek a digitális történetmesélésekre, de ennél sokkal több lehetőség van az online közösségépítésre és információnyújtásra. A kurzus bemutatja, hogy nagyobb könyvtárak hogyan reagáltak a közösségi igényekre. Jó gyakorlatot mutat digitális esemény szervezésére, belső képzésekre és diákok támogatására. Aszinkron programötleteket kínál pl. storyealk és kincskereső játékokra. A kurzus végére a résztvevők 3 eseményt terveznek és azok megvalósítását. (Bővebben: link )
- Diverz gyűjtemények létrehozása a meglévő állomány felülvizsgálatával. Plusz annak elemzése, hogy a meglévő gyűjtemény és a felhasználók részéről igényelt szolgáltatások közt milyen lyukak vannak.
- Tervezés egy rugalmasabb jövőért. Könyvtári stratégia tervezése például coworking és közösségi terekkel, kinti lehetőségekkel. Hogyan tehető a könyvtár ismét közösségi hellyé pandémia után?
- Iskolai és közkönyvtári partneri kapcsolatok építése. Hogyan lehet megerősíteni és kiterjeszteni a meglévő kapcsolatokat? (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról