Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kérdéses hatékonyságúak a partnerkapcsolati önsegítő források

Életünk megfejtését alapvetően a pszichológiáktól várjuk. A házasságok, párkapcsolatok a felmérések szerint egyre rövidebbé válnak a társadalomban. A piac ezt észrevette, és rengeteg önsegítő irodalom jelent meg a témában (a pszichológusok, YouTube-videók, coachok mellett). Úgy tűnik azonban, hogy mindez nem fordítja meg a folyamatot. Ehelyett - főleg a fiatalabb generáció képviselői - szinte egyfolytában kommunikálnak érzelmeikről. A boldogság szempontjának egyre fontosabbá válásával folyamatosan gyengülnek ugyanis a kapcsolatokat eddig egybe tartó oszlopok, mint pl. a kisközösségek értékrendje, vallási közösség, társadalmi presztízs, vagyon megtartása, közös érdeklődés, pszichológiai összeillés, a háztartási munkák megszervezése stb. A korszellem ugyanis a párkapcsolatok logikájának boldogságra törekvő megváltoztatásával annak rövidítése irányába mutat.

A folyamatos kommunikáció az érzelmeinkről csak tünet c. beszélgetés (Czabán Samu, Fáber Ágoston) tartalmai:
1. Intimitás - miért mennek tönkre a kapcsolatok 10'45"-től
2. Boldogságkeresés, boldogságipar, pozitív pszichológia
3. A rossz közérzet okai, a pozitív újrakeretezés jó és rossz oldalai.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról