Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kerékpáros szerviz oszlopot kapott a József Attila könyvtár a kerékpározás napjára

Nem csak a meghibásodást, de a keréknyomást és a kilazult alkatrészek rögzítését is megoldhatjuk az új könyvtári kerékpáros szervizben. A tatabányai József Attila Megyei Könyvtár bejárata előtti közterületen a polgármesteri hivatal alakította ki a szervizpont helyét. A bicók gyors javítását lehetővé tevő szerszámokkal nem csak a meghibásodást, de a keréknyomást és a kilazult alkatrészek rögzítését is megoldhatja bárki, aki a belvárosi kerékpárúton közlekedik. Az átadáson a következő heti könyvvásár kínálatából válogattak az adományozóknak bűnügyi regényeket, amelyek a rendőrfőkapitányság épületében kihelyezett közösségi könyvespolcra kerülhetnek.

A könyvtár rendezvénytermében ezt követően szó esett egyebek mellett a látogatói statisztikáról, a júliusi országos vándorgyűlésről és az új honlapról, ugyanis egy teljes honlapcsaládot olvasztottak össze egy felületre. Az online tartalmak nem csak témában, de formában is színes repertoárt képviselnek a jamk.hu oldalon. Hatvan településsel állnak napi kapcsolatban, ezzel lehetővé téve a Komárom-Esztergom vármegyében élők számára a teljes könyvtári dokumentumtár és -szolgáltatás elérhetőségét, beleértve a szakmai háttér biztosítását is.

Ma már a könyvtár nem egyszerűen a dokumentumok tára polcokra rendszerezve, hanem kulturális programokkal, közönségtalálkozókkal, klubokkal, és most már egy letisztult, naponta bővülő információkkal, tartalmakkal szolgáló honlappal állnak az érdeklődők rendelkezésére. Dokumentumok, kötetek gyarapítása mellett azt szeretnék, hogy az olvasóik száma is napról napra növekedne. Ennek érdekében a könyvtári közösségi terek szakmai tanácskozásoknak, szociális támogató találkozóknak és kulturális eseményeknek adnak otthont.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról