Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kesztyűt dobtak az Amazonnak - kis könyvkereskedőket támogató üzleti modell

Új online könyvesbolt egyesíti a független könyvesboltokat - az Amazon ellen. A Bookshop.org link az év elején indult az Egyesült Államokban, és most jelenik meg az Egyesült Királyságban: a héten nyílik online felülete, melyen már több mint 130 könyvesbolttal működik együtt.
Mindez forradalmi pillanatnak tűnik a könyvkereskedelem történetében: az Amazon társadalmilag tudatos alternatívája. Úgy teszi lehetővé olvasók számára, hogy online könyveket vásároljanak, hogy közben a helyi, független könyvkereskedőjüket támogatják.
A könyvesboltot az író és az Literary Hub társalapítója, Andy Hunter álmodta meg. Lehetővé teszi a független könyvesboltok számára, hogy saját virtuális üzlethelyiséget hozzanak létre a helyszínen, és az üzletek minden eladásból megkapják a teljes hasznot - a fedezeti ár 30%-át. Minden ügyfélszolgálatot és szállítást a Bookshop és disztribúciós partnerei kezelnek, a címeket kis kedvezménnyel kínálják és két-három napon belül kézbesítik. (ref.: MG)

A hír videóval: Európában is megnyitott a kis könyvesboltok megmentője link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról