Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Készülőben a digitális gyermekirodalmi világkönyvtár

Novemberben megnyílt a világhálón a Nemzetközi Gyermekirodalmi Digitális Könyvtár (The International Children's Digital Library (link kettőszáz mű már ingyenesen hozzáférhető bárki számára. A The Internet Archive és a Maryland University vállalkozása végső célként azt kívánja elérni, hogy száz kultúra száz-száz műve, tehát együttesen tízezer gyermekirodalmi mű legyen a digitális világkönyvtár állományában. A projekt támogatói és résztvevői közt van a Kongresszusi Könyvtár, a Helsinki Egyetemi Könyvtár, a National Science Foundation, a Svájci Nemzeti Könyvtár, az Alexandriai Könyvtár, továbbá számos nagy kiadó (Harper Collins, Random House On-line, Getty Publications) és egyes szerzők is. A célzott olvasói közeg: a 3-13 éves gyermekek az egész világról, - jóllehet az első fejlesztési fokozatban az angol nyelv fog dominálni. Az avatásra november 20-án került sor a Kongresszusi Könyvtár dísztermében 12 gyermek közreműködésével.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról