Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Két percig tart az ügyfél türelme -- használjuk ki hát az időt

Nem könyvtárról szól a cikk de hasznos az analógiákra figyelni. (MG) Meddig tart a bolti vásárlók türelme? Két percig, vagyis átlagosan 34 lélegzetvételnyi időig. Vevőink elvándorlásának egyik meghatározó oka a várakozási idő hosszában keresendő. Oldhatja vevőink feszültségét, ha a pulton elhelyezett áruk sokszínűek, rendezett képet mutatnak és az ár feltüntetésén túl érdekes információkat láthatnak a várakozással töltött helyszínen. Így a vevő elnézelődik, leköti magát és a hosszabb várakozási időt sem éli meg olyan rosszul, rövidebbnek érzékeli. Az egyre türelmetlenebb vevő az értékesítés tárgyi környezetének olyan elemeit kezdi el figyelni és kritizálni, mint az akár enyhén szennyezett munkaruha, kevésbé ápolt köröm vagy az eladó eszköz-, a pénztáros pénz- és árukezelése, vagyis tudat alatt elkezdi gyűjteni az információkat arról, hogy miért is nem szeret itt vásárolni. - F: júl.-aug.

Régebbi hírforrás(ok): Mai Piac, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról