Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kevesebb bürokráciával könnyebb bejutni a könyvtárba - menekültek számára ingyenesen

A Németországba érkező menekültek száma nagyon magas, és még nőni fog. A szövetségi bevándorlási és menekültügyi minisztérium 2015-ben több mint 400 ezer menedékkérelmet vár, a tavalyi mennyiség kétszeresét. E trend hatásai az ország minden városában érezhetők. Bernd Schleh, a folyóirat főszerkesztője Yilmaz Holtz-Erşahinnal, a Duisburgi Városi Könyvtár könyvtárosával beszélget, aki kifejti, hogyan tudja egy könyvtár a menekültek integrálását segíteni. A török bevándorlás szakértőjeként azt vallja, hogy "a könyvtárak erőssége (a többi nyilvános intézménnyel szemben) az, hogy privát, nyitott szellemű és tudás-orientált környezetet kínálnak."
"Kevesebb bürokráciával könnyebb bejutni a könyvtárba. Az ingyenes - csak rövid időre érvényes - olvasójegy sokat segíthet." A menekültek általában nem tudnak fizetni tagsági díjat. Yilmaz Holtz-Erşahin azt vallja, "Főleg eleinte, a kezdő szakaszban jelentene gátat a díj. A könyvtár talán a városházával együttműködve vagy a helyi lakosság, klubok, alapítványok támogatásával meg tudná oldani az ingyenes használatot." ("Kevesebb bürokráciával könnyebb bejutni a könyvtárba". Yilmaz Holtz-Erşahin a BuB-nak nyilatkozva ingyenes olvasójegyeket javasolt a menekülteknek üdvözlő gesztusként; autoref.)

Régebbi hírforrás(ok): A könyvtárosok egyesületének kiadványa a menekült-témában link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról