Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Kevesebb könyvtárpult: átszervezés a hatékonyság érdekében

Az Észak-Texasi Egyetem könyvtára stratégiát dolgozott ki a könyvtárossal ellátott szolgáltatóhelyek számának csökkentésére. 2010 nyarán született döntés arról, hogy a szolgáltatóhelyeket úgy vonják össze, hogy abból mind a használók, mind a személyzet tagjai profitálhassanak. A változások kezelése érdekében bizottságot alkottak a hat szolgáltatópont képviselőiből, akik egyeztettek a lebonyolításról és a szükséges tréningekről. Célként tűzték ki, hogy a lehető legjobban lecsökkentsék a szolgáltatóponton dolgozó diplomás könyvtárosok számát. Döntöttek arról is, hogy hetente kétórás műszakokban alkalmaznak mester szakos könyvtáros hallgatókat a közös szolgáltatóponton.
A megoldás pozitív hatásai között említhető, hogy a munkatársak sokat tanulhatnak egymástól, közel kerülnek a könyvtárosok a használókhoz, akik szintén pozitívan értékelték az 'egyablakos' kiszolgálást. Könnyen elérhető maradt a tájékoztató szolgálat. Csapatmunka és bajtársiasság jellemezte a részlegek együttműködését. Jó kétirányú kommunikáció alakult ki a vezetők és a szolgáltató helyeken dolgozók között.
Vannak olyan területek, ahol további előrelépésre van szükség. A bizalmasabb referensz tranzakciók esetében szerencsésebb lenne egy kevésbé nyitott hely. ... (ref.: A szolgáltatóhelyek csökkentése az egyetemi könyvtárban: hogyan lehet minőségi szolgáltatásokat nyújtani a költségvetési megszorítások idején?; Tóth M.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról