Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Kevesebbet magolni, többet olvasni

Harmadik hónapja követjük három magyar diák életét, akik a röghöz kötés helyett azt választották, hogy Angliába jelentkeznek egyetemre...
A leggyakoribb kritika, ami a magyar oktatást éri, az, hogy nem gyakorlatias, nem használható a tudás, amit ad, csak a száraz elméletet veri bele a diákok fejébe, nem számít, ha nem értik, nem tudják felhasználni, a lényeg, hogy vissza tudják mondani a vizsgán. Ahogy az ismert műegyetemi mondás tartja: előadás az, amikor a tanár fejéből áramlik az információ a diákok fejébe, anélkül, hogy bármelyikük is használná az eszét. Az angol egyetemek, úgy tűnik, ezen már túlléptek. Nórinak van összehasonlítási alapja, ő az ELTE alapképzése után ment Angliába:
'Nekem az a furcsa, vagy más, hogy nincs olyan, hogy be kell magolni valamit és utána tesztes vizsgán visszaadni. Itt rengeteget kell könyvtárazni, olvasni és gondolkodni. Esszéket kell írnom, 4000-5000 szó általában egy. Rengeteget olvasni, levonni a következtetést és pontosan hivatkozni mindent és mindenkit. Az ELTE-n inkább a magolós, betanulós papírforma ment. A gyakorlati rész nekem eddig még csak kutatástervezésben jelent meg, de jövőre lesz egy modulunk amikor kutatóasszisztens lesz belőlünk, és egy igazi kutató mellett kell valóban dolgoznunk a gyakorlatban.'

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról