Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kezdődik az e-könyvek csatája

Már 2000-ben megjelentek a piacon az első e-könyvek, illetve e-olvasók, ám mostanáig az LCD-kijelzős, merev, többé-kevésbé nehézkes technikai megoldások nem nyújtották az igazi könyvolvasás élményét. Nemrégiben mutatta be a Sony az észak-amerikai piacra szánt e-könyvét -- pontosabban talán e-olvasónak kellene neveznünk, hiszen ez a könyv nagyságú, kihajtható fedelű könyv eszköz, amellyel olvashatók a korábban elektronikus formában letöltött könyvek. A szerkezet felhasználási módjában és forgalmazásának üzleti modelljében az Apple iPod zenelejátszójának sikerreceptjét igyekszik követni. Ára 300-500 dollár, ami a jobbfajta iPodok árával azonos, a rajta olvasható szövegek a Sony internetes áruházából tölthetők le, akárcsak az Apple-nél, ahol az iTunes online-áruház az egyenként vásárolható zeneszámok forrása. A japán világvállalat -- akárcsak a zöld almás cég -- több kiadóval is megegyezett a megfelelő könyvutánpótlás biztosításáról - derül ki a Business Week tudósításából. - F: szept. 14.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról