Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kézzelfogható minőségügy

Egy megyei könyvtár igazgatója tette fel szűk körben a kérdést: annyi minden cikket, könyvet olvasott, előadást hallott a minőségbiztosításról, hogy mondjak már valami hasznos, kézzelfogható dolgot is erről. Csak úgy, a mindennapokból. Valóban; akár könyvtár, akár üzleti vállalkozás, a minőségügyet a kollégák leggyakrabban nyűgnek, a felső vezetők presztízselemnek tekintik. Erről a szakirodalom is beszámol: a kulcs a vezetői elkötelezettség. Ha ez megvan, akkor már csak a hiteles vezetői személyiség szükséges. De nézzünk egy konkrét példát: a tapasztalt tájékoztató hajlandó rutinból tájékoztatni, és ez a legtöbb esetben jól is működik. Az új dokumentumtípusok, internetes portálok azonban folyamatos tájékozódást kívánnak meg. Idehaza kevés könyvtárban kereshetők pl. az állattartással kapcsolatos források (könyvek, CD-k, folyóiratok, videokazetták, honlapok ugyanazon a helyen. Ezért, ha a könyvtáros a lehetséges forrásokról listát (checklist) készít, és tájékoztatás közben időnként belepillant, akkor kisebb az esélye, hogy kimarad egy-egy fontos információforrás.

Hírforrás: Mikulás Gábor
2002. június 19.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=kezzelfoghato_minosegugy
Régebbi hírforrás(ok): Mikulás Gábor
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról