Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kiállás a hátrányos helyzetűek mellett - az író-olvasó találkozót is újragondoltuk a KIT-műhelyben

A tatabányai vándorgyűlés KIT-műhelye utolsó programpontja az egyórás kerekasztal volt, ahol mindenki mindenkit kérdezhetett. A részben online beszélgetésből most Hajnal Ward Judit: Books we read (Könyvek, melyeket olvasunk) felvetését emeljük ki. (Fotók a KIT-műhely kerekasztaláról: link )

HWJ: - [...] Egyszerűen könyvekről írunk, amiket olvasunk, biblioterápiai ihletésű eseményeket rendezünk, és jó dolgok sülnek ki belőle. Például az ősszel írtam Javier Zamora új könyvéről link . Az író 1999-ben jött az USA-ba Salvadorból a nem létező falon (magyarán: zöld határon) keresztül, kilencévesen, egyedül (közösség médiában @jzsalvipoet). A blogposzt hatására meghívta az egyetem. A múlt szerdán volt az esemény és fantasztikusan jó visszhangja volt. Az eredeti területem az addikciókutatás, és a memoár nemcsak az illegális bevándorlásról szól, hanem sok más vonatkozása is van: alkoholizmus, terápia, mentális egészség. Ilyen témákkal be lehet hozni az embereket a könyvtárba, biztosan érdekli őket. Zamora könyve szerepel a New York Times bestseller listáján keménykötéses és papírkötéses változatban, vagyis olvassák. A könyvek kapcsán lehet beszélgetni témákról, kényes témákról.

Akár már politikai állásfoglalás lehet, hogy tavaly meghívtuk Natalie Diaz mojave indián / amerikai őslakos származású költőnőt, vagy a családon belüli erőszakkal foglalkozó Carmen Maria Machado írónőt, aki az LMBT-csoportba tartozik. Fantasztikus sikere volt mind a kettőnek. És ez mind ott kezdődött, hogy írtunk a könyvükről, hogy beszélgettünk a történeteikről, hogy ajánlottuk a diákoknak. Én nem vagyok különösebben bátor, de ezeket az ember fontosnak tartja, és sikerült keresztülvinnünk mindezt. Az egyetem hajlandó volt fizetni, meghívni, rendezni az egészet. Megnyitottuk külső résztvevőknek is ezeket a programokat. Ez például egy dolog, amit tudok csinálni, mint könyvtáros.

Hajnal Ward Judit a könyvtári blogjában - Books we read link - jelenteti meg az olvasmányélményeit, ahova más könyvtárosokat és könyvtárszakos hallgatókat is gyakran meghív.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról