Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kicsi, független könyvtár - a budapesti közművektől

Tartsd körforgásban, hogy ne kerüljön a kukába! - Sokféle hulladék létezik, de abban bizonyára mindannyian egyetértünk, hogy a könyv NEM az. A könyv érték, s ha számunkra feleslegessé is válik egy-egy darab, attól még ne végezze a kukában. Könyveink jelentős hányada egyszeri elolvasás után felkerül a könyvespolcra és talán sosem vesszük őket ismét a kezünkbe. Kedvező esetben eladjuk, vagy elcseréljük őket, rosszabb esetben hulladékként válunk meg tőlük. Ezekhez hasonló feleslegessé vált könyvek szép számmal érkeznek Társaságunk Szemléletformáló és Újrahasználati Központjaiba is, amelyek döntően kifogástalan állapotúak, tehát mindenképpen "új gazdára" érdemesek.

A beérkezett könyvekből választékos minigyűjteményeket állítottunk össze (szépirodalom külföldi és magyar alkotóktól, gyermek- és ifjúsági könyvek, szakácskönyvek, nyelvkönyvek, idegen nyelvű irodalom, különböző szakkönyvek stb.), amelyeket olyan fővárosi helyszíneken helyeztünk el egy-egy könyvespolcon, ahol naponta sokan megfordulnak, várakozással töltik az idejüket: önkormányzati várókban, közszolgáltatók ügyfélszolgálatain. Az arra járók, ha kedvükre való könyvet találnak a polcokon ingyenesen elvihetik, vissza is tehetik, vagy másikat hozhatnak helyette. A lényeg, hogy a könyvek körforgásban maradjanak.

Hol találhatók a könyvespolcok? - Első körben négy könyvespolcot helyeztünk ki telis-tele érdekes könyvvel, de további könyvespolc-pontok kialakításán is dolgozunk. Könyvespolcaink megtalálhatók: ... (ld. a forráslinken)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról