Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Kiemelések - a változó érdeklődést követve: vidám könyvek helyett erotikus

Néhány hete kérdeztük (link ) olvasóinkat a polcrenden belül egyes témacsoportok kiemeléséről. A kapott válaszokban foglaltakat azonban ki kell egészítenünk egy további szemponttal: az idővel az olvasói igények is változnak, melyeket a kiemeléseknek is érdemes követniük.
Erre egy jó példa, amit a FSZEK Kőbányai Könyvtárában link Földényi Krisztina könyvtárostól tudtam meg, hogy néhány korábbi kiemelésük, ("Vidám könyvek", "Vámpír könyvek", "Öregbetűs könyvek") - bár kezdetben a használói érdeklődést követték -, mára már kevésbé keresettek, ezért megfontolandó a könyvek visszaosztása, átcsoportosítása. Újszerű igény mutatkozott azonban a nem téma, hanem kiadó alapján megkülönböztetett "HVG könyvek" kiemelésére. További friss kiemelései a könyvtárnak a "Tolkien irodalom", a "Kortárs és kedvelt", a "Skandináv krimik" és az "Erotikus regények". Ez utóbbi kiemelésnek kettős célja van: egyfelől kiszolgál egy létező olvasói igényt, másrészt megelőzi az ilyen tartalmú könyvek véletlen, akaratlan kölcsönzését.
A könyvtár legizgalmasabb újítása ezen a téren az "Érzékenyítő könyvek" témacsoportjának létrehozása. Ezek tartalma - pl. válnak a szüleim, anyu beteg, halál, más vagyok, stb. - érzékenyen érintik a társadalmat vagy egy-egy társadalmi réteget.
A kiemelések természetesen a katalógusban is megjelennek a példányoknál. (MG)

Hírforrás: KIT-összeállítás
2019. március 16.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=kiemelesek_-_a_valtozo_erdeklodest_kovetve
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kithirlevel@gmconsulting.hu -ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról