Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Kik kaptak eddig Minőségi Újságírásért-díjat? Grafikonokon és ábrákon mutatjuk

A Minőségi Újságírásért-díjat 1997 óta osztják ki minden hónapban, bár volt néhány év, amikor szünetelt. A rendelkezésünkre álló adatokból azonban így is sok mindent megtudhattunk a díjat illető statisztikákról. Ezeket mutatjuk most be vizuálisan, grafikonokon és ábrákon.
A Minőségi Újságírásért-díj a legrangosabb hazai újságíródíj a Gőbölyös Soma-díj mellett, csak míg az utóbbit évente ítélik oda a legfontosabb oknyomozó cikk(sorozat)ért, addig előbbit havonta adják oda a zsűri szerint legjobb, nem feltétlenül oknyomozó cikkért. A díjat 1997-ben Dávid Péter, a Philip Morris akkori kommunikációs igazgatója alapította, aki korábban maga is újságíró volt. A díj 2012 év végén, tizenöt év után szponzorhiány miatt kényszerpihenőre vonult, de 2017 májusában újraindították. A havi díjat odaítélő zsűri összetétele többször módosult az évek során, jelenleg Both Vilmos, Dudás Gergely, Nyáry Krisztián, Pistyur Veronika, Sonnevend Júlia, Veiszer Alinda és Weyer Balázs alkotják a zsűrit.
A díjat sokszor érte és éri ma is az a vád, hogy részrehajló a "balliberális" újságírók és cikkek irányában, valamint az a kritika, hogy összehasonlíthatatlan újságíró-teljesítményeket mér össze, amikor egy kalap alá veszi a tényfeltáró cikkeket, az elemzéseket, a portrékat, az interjúkat, a kritikákat és az esszéket. Mindenesetre a kritikák ellenére továbbra is a legfontosabb havi díj, amit újságíró megkaphat Magyarországon.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról