Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Kincskereső nyári mulatság volt Pakson

Geocatchinghez hasonló kincskereső játékot hirdetett a nyári szünet idejére a paksi Pákolitz István Városi Könyvtár - tájékoztatta a KIT-et Pumerscheinné Bedekovity Zóra igazgató.
- A közel 2 hónapig tartó játék során 49 db, idézeteket rejtő "kincsesládát" fedezhettek fel a résztvevők, GPS-koordináták alapján. A ládában az adott helyszínek leírása is szerepelt, amelyekben helytörténeti információk, érdekességek voltak olvashatók. A programmal közel 100 embert mozgattunk meg, totyogóktól a nagyszülőkig. (A kiírás: link
A játék elsődleges célja az volt, hogy rendhagyó módon ajánljunk olvasmányokat, illetve minél több helytörténeti ismeretet szerettünk volna átadni. A program remek lehetőséget nyújtott arra, hogy családok, baráti társaságok városszerte hosszabb-rövidebb túrákat tegyenek.
Sikeresnek értékeljük az akciót, mert sok olyan személyt sikerült megszólítanunk, akik korábban nem jártak a könyvtárba, egy részük a programot záró családi napon be is iratkozott hozzánk. A résztvevők már várják a folytatást, ezért mindenképpen jövő nyárra is tervezünk egy hasonló játékot.
Néhány vélemény a játékról:
- "A fiaim végre nem a számítógép mögött töltötték a nyarat, hanem könyvcímek után kutattak."
- "Szerintem nagyon jó ötlet volt. Végre van valami a városban, amihez nem kell se pénz, se semmi. De le tudod kötni a gyerekeket. És egy csomó tök jó helyre eljutsz, ahova amúgy nem indulnál el, programot lehet köré szervezni."
- "Gratulálok az ötletükhöz: az unokámmal sok olyan helyre elmentünk, ahova egyébként nem tettük volna."
- "Találtam olyat, amit még nem olvastam, de pótolni fogom. :)"
Sajtóvisszhang:
. Hagyományteremtő családi nappal zárta a nyarat a könyvtár link
- Új program csábított olvasókat link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról