Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kiosztották a Múzeum és Könyvtári Intézet éves díját az USA-ban

Laura Bush, az Egyesült Államok first lady-je, aki eredeti szakmáját tekintve könyvtáros, október 29-én a Fehér Házban átadta az év három legjobb könyvtárának járó kitüntetést. Az amerikai Múzeum és Könyvtári Intézet által kiosztott díj nyertesei az Idaho állambeli Bonners Ferry könyvtár, amely családművelési programjáért, kreatív közönségkapcsolataiért és egy központosított szociális és nevelő forrás-network kialakításáért kapta az elismerést, amely a megyei lakosok érdekeit szolgálja. További kitüntetett volt a hartford-i könyvtár, amely művelődési központokat létesített meghosszabbított nyitva tartási idővel, hogy ezzel a dolgozó családok szükségleteit kielégíthesse. A harmadik könyvtár a dél-nyugat georga-i régiós könyvtári hálózat volt, amely II. világháborús veterán történelmi és a tizenévesek olvasását támogató programjáért kapta a díjat, illetve azért, mert az államban megszervezte a művészeti könyvmobil szolgálatot. A Könyvtári Intézet éves díját olyan könyvtáraknak osztják ki, amelyek kivételes szociális, gazdasági vagy környezeti teljesítményt nyújtanak közösségeik számára. (Szemlézte Káldi Emese

Régebbi hírforrás(ok): link 2002. november 1.)
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról