Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Kis távmunka interjú - Czeglédi Erika, Méliusz Juhász Péter Könyvtár

1. Milyen munkát végzel otthonodban? - A zenei részleg Facebook-oldalát kezelem: az egyébként a könyvárban futó programok eseményeihez posztolok, illetve létrehoztam egy Napi Zene és egy Napi Játék eseményt. Hetente készítek egy kézműves videót, amelyben otthon fellelhető anyagokból tudnak a szülők a gyermekeikkel kézműveskedni. Az oldalunk látogatottsága markánsan megnőtt, ez egyértelmű visszaigazolás, hogy van rá igény. Az elmúlt hetekben maszkot is varrtam - összesen eddig 160 db-ot -, és vár még rám egy hagyatéki partitúra rendszerezés, illetve egy pályázati dokumentáció előkészítése.

2. Melyek a kihívások, tanulságok e munkáddal kapcsolatban? - Sokkal intenzívebb a munkavégzésem, és rájöttem, hogy kell egy napirend, mert egybefolyik a nap, és képes vagyok nagyon sokáig dolgozni, akár 10-12 órát is. A kollégákkal való kapcsolattartás zökkenőmentes és napi szintű, a technika rendben van, kaptam egy All in One PC-t itthonra, ami teljesen megfelel a munkára. A beszámolónk heti jelentés jellegű, egyszerű kitölteni, csak nem szabad elfelejteni beküldeni. :)

3. Mi az, ami örömöt jelent munkádban? - Mivel minden folyamat, amit végzek (kivéve a maszkvarrás), hozzátartozik az alap munkakörömhöz - nyilván jelentős hangsúly-eltolódással - örömet okoz, szeretem csinálni. A legjobb az, hogy nem kell korán kelnem.

Bármilyen észrevétel, megjegyzés - Hiányzik a személyes kontaktus a közvetlen kollégákkal, és hát hiányoznak az olvasók; bár vannak, akikkel felhívjuk egymást.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról