Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Kis távmunka interjú - Sallai Kálmán, Méliusz Juhász Péter Könyvtár

1. Milyen munkát végzel otthonodban? - A Hajdú-Bihar megyei Helytörténeti dokumentumok digitalizálását.
2. Melyek a kihívások, tanulságok e munkáddal kapcsolatban? - A megfelelő minőségű digitalizálási munka, anyag megőrzése, minden egyes fájlt külön-külön ellenőrizni, ha szükséges megismételni a folyamatot. Ez által biztosítani a következő digitalizálási, feldolgozási fázisokat. Nem szeretem ilyenkor a holt időket, így ameddig a szkenner dogozott, az előzőleg elkészített anyagokat vágtam körbe. Az adminisztrációban a mappák, fájlok elnevezése mellett a külön füzetbe, kézírással való adminisztráció többlet munkát, időt eredményezett (intézmény, cím, évszám, méretek, dátum, aláírás).

3. Mi az, ami örömöt jelent munkádban? - Az időgazdálkodás, a szkenner munkavégzése mellett körbevághattam az anyagokat, a vágás közben érdekességeket olvashattam, láthattam hirtelen a megjelent anyagok főcímeiből, képeiből (mozi témában szkenneltem az 1970-es évekből, pl. minden településen volt mozi) és közben még zenét is hallgathattam.
Bármilyen észrevétel, megjegyzés -

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról