Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Kísérleti időszakra: csökkentett nyitva tartás az OSZK-ban --

Kedves Látogatóink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy könyvtárunk nyitva tartása 2015. szeptember 1-jétől megváltozik. Keddtől szombatig 10-től 19 óráig várjuk a látogatókat intézményünkben.
További változások az olvasói térben: a Multimédia olvasóterem különálló teremként megszűnt, funkcióit az Általános olvasóterem vette át. Ezentúl a multimédiás dokumentumok kiszolgálása az Általános olvasóteremből történik.
Az Általános olvasóterem középső részén kényelmes foteleket és üvegasztalokat helyeztünk el csoportosan, valamint két sor asztal összefordításával a csoportos tanuláshoz kívánunk -- helyzetünkből adódóan szerény -- körülményeket biztosítani. Az olvasóteremnek ezen a részén a halk beszéd megengedett. Néma csöndre vágyó olvasóinkat kérjük, hogy a déli oldalon, a Történettudományi vagy az Irodalomtudományi olvasótermekben foglaljanak helyet.
Az új nyitvatartási rend: ...
-- Kommentár a Cink által: Már délután hat után is kevesen használták a könyvtárat, ez volt a lépés közvetlen kiváltó oka -- magyarázta Tüske. Aránytalan és nem megengedhető a kihasználtság ilyen szintje -- fogalmazott később. A kísérleti időszak végén elemezni fogják az eredményeket. Elképzelhető például, hogy a megváltozott nyitva tartás nem fog megfelelni a kutatóknak -- mondta a főigazgató. Így elvileg mindenféle folytatás lehetséges, akár további kurtítás vagy az ellenkezője is.
De Tüske nem hagyott kétséget afelől, hogy az irány egyértelmű: a XIX. századi könyvtármodell szerinte nem tartható fenn a XXI. századi körülmények között. Most történik az adathordozó-váltás, és Tüske szerint a lényeg az, hogy milyen lesz az OSZK informatikai struktúrája. A főigazgató annyira a médiumváltás embere, hogy kimondta: Rosszul vagyok attól, hogy könyvtár vagyunk.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:





adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.



Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról