Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Kistérségi ellátás -- kis lépésekkel naprakész eljárások

A nagykanizsai kistérségi ellátást bemutató cikk leggyakrabban visszatérő motívuma a kétirányú tartalomszolgáltatás: a helyi közösség és a központi szolgáltatónak egyaránt van lehetősége a tartalomszolgáltatásra és lehívásra a Nagykar rendszerben link . A saját felület emellett testre is szabható. Másik motívum a kis lépések innovációja a technikában, technológiában (vö.: ingyenes szoftverek). A sorok között olvasva kitűnik, hogy a rendszer fejlődik, teljesítménye növekszik: dokumentumkínálata 2005 és 2006 között 32%-kal, a nyilvános tartalmak letöltése 1.883-ról 63-338-ra nőtt. - F: Czupi--Kardos: Kistérségi könyvtári ellátás -- A nagykanizsai kísérlet. In: TMT 2007/5. -- Mint korábban írtuk link , a rendszerben részt vevő kistelepüléseken 20-30%-kal nőtt a könyvtárhasználat.

Hírforrás: Tudományos és Műszaki Tájékoztatás
2007. június 20.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=kistersegi_ellatas_kis_lepesekkel_naprakesz_eljarasok
Régebbi hírforrás(ok): Tudományos és Műszaki Tájékoztatás
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról