Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kiszl: kevesebben mennek könyvtár szakra az alacsony bér miatt; vonzóbb a versenyszféra

Megint együttműködést kötött az ELTE Könyvtár- és Információtudományi Intézete.
- A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Bács-Kiskun Megyei Szervezetével együttműködve hétfőn szakmai műhelynapot tartott Kecskeméten a megyében dolgozó könyvtárosok számára. Ennek keretében megtörtént az együttműködési megállapodás aláírása, melyet az ELTE Bölcsészettudományi Kar, Könyvtár- és Információtudományi Intézete és a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár kötött. A dokumentumot az egyetem részéről dr. Kiszl Péter intézetigazgató, a könyvtár részéről Ramháb Mária könyvtárigazgató írta alá.
Kiszl Péter hangsúlyozta: az utóbbi években csökkent a könyvtári szak népszerűsége, elsősorban azért, mert a fiatalok inkább a versenyszférát választják a könyvtári pálya helyett, az alacsony bérezés miatt. Éppen ezért nagy reményeket fűznek az együttműködési megállapodáshoz. Ennek köszönhetően hallgatóik amellett, hogy szakmai gyakorlatukat a Katona József Könyvtárban tölthetik el, a könyvtár lehetőséget kínál szakdolgozati témákhoz, külső témavezetőt ajánl, közös kutatásokat biztosítanak, pályázatokban együttműködnek és szakmai rendezvényeket is szerveznek.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról