Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kiszl: kevesebben mennek könyvtár szakra az alacsony bér miatt; vonzóbb a versenyszféra

Megint együttműködést kötött az ELTE Könyvtár- és Információtudományi Intézete.
- A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Bács-Kiskun Megyei Szervezetével együttműködve hétfőn szakmai műhelynapot tartott Kecskeméten a megyében dolgozó könyvtárosok számára. Ennek keretében megtörtént az együttműködési megállapodás aláírása, melyet az ELTE Bölcsészettudományi Kar, Könyvtár- és Információtudományi Intézete és a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár kötött. A dokumentumot az egyetem részéről dr. Kiszl Péter intézetigazgató, a könyvtár részéről Ramháb Mária könyvtárigazgató írta alá.
Kiszl Péter hangsúlyozta: az utóbbi években csökkent a könyvtári szak népszerűsége, elsősorban azért, mert a fiatalok inkább a versenyszférát választják a könyvtári pálya helyett, az alacsony bérezés miatt. Éppen ezért nagy reményeket fűznek az együttműködési megállapodáshoz. Ennek köszönhetően hallgatóik amellett, hogy szakmai gyakorlatukat a Katona József Könyvtárban tölthetik el, a könyvtár lehetőséget kínál szakdolgozati témákhoz, külső témavezetőt ajánl, közös kutatásokat biztosítanak, pályázatokban együttműködnek és szakmai rendezvényeket is szerveznek.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról