Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kiszolgáló és társalkodó humanoid robotok - már Budapesten is

Nemrégiben mutattuk a könyvtárban alkalmazott link Pepper robotot. Már Budapesten is kipróbálható, bár egyelőre nem könyvtárban, hanem kávézóban. Mint a korábbi hír mutatja: a jószág könyvtári munka végzésére is alkalmas - ha egyelőre nem is mindegyikre. A könyvtárosok azonban még adósak abban, hogy számba vegyék, mely könyvtári tevékenység automatizálható, melyik nem. Könyvtári szervezetek nem foglalkoznak a kérdéssel (ti. hogy mire érdemes stratégiailag összpontosítani) - lehet, hogy nem fontos? (MG)
-Amikor meghallottam, hogy létezik egy robotos kávézó-étterem Budapesten, méghozzá a Práter utcában, egészen tűzbe jöttem: mini-Japánt vízionáltam, sőt irtózatos sebességgel száguldó robotokat (mint az egyik Asimov-utánérzés regényben), amelyek ennek ellenére gondosan tartják magukat az első számú törvényhez, és kifinomult számításokkal kerülik el, hogy az embert odakenjék a falnak. Természetesen gondoltam arra is, hogy vajon hogy lehet megszívatni a robotokat, mondjuk egy rendeléssel - kíváncsi voltam rá, hogy vajon mit szól a robotpincér, ha egy bubis ásványvizet kérek tőle.

Régebbi hírforrás(ok): Mesél, tájékoztat, és mókázik a humanoid könyvtári robot (videóval) link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.




Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról