Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

KIT-műhely a vándorgyűlésen - Fókuszban: szolgáltatás helyett használó

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete befogadta a KIT-műhelyt hivatalos vándorgyűlési programjába. Ezért Tatabányán, 2023. júl. 14-én délután az alábbi programok is választhatók:

13.00-13.10 Megnyitó, bevezető: Mikulás Gábor (KIT Hírlevél)

13.10-13.30 Mit szeretnének a könyvtárhasználók, és a (még) nemhasználók? - Dr. Habók Lilla (üzleti elemző, kutató)
A könyvtárhasználói kutatásokban jellemzően azt láthatjuk, mennyire elégedettek egy adott könyvtár használói a szolgáltatásokkal. De vajon mi a helyzet a könyvtárat nem használók igényeivel? (Jún. 20-ig kitölthető kérdőív: link )

13.40-14.00 Szolgáltatunk, de kinek? Használóközpontú szemlélet egy amerikai egyetemi könyvtárban (online) - Hajnal Ward Judit (Rutgers Egyetem Könyvtára, New Jersey)
Használóink igényei gyorsan változnak a felsőoktatási könyvtár falain belül és kívül. Lépést tartunk-e? Megfelelünk-e a megújuló igényeknek? Hogyan tudjuk meglévő forrásainkat mozgósítani és átalakítani?

14.10-14.30 Amit a használók kívánnak - egy közösség példájával - Somorjai Noémi (orvosi könyvtáros, LMBTQ Könyvtári Csoport)
Minden olvasó információigényének kielégítésére alkalmas-e a világba besimuló heteronorm világképünk? Hogyan lesz kerek egész a könyvtári referensz-szolgáltatás, ha lmbtqi olvasó vagy hozzátartozó kérdezi a könyvtárost?

14.40-15.00 Közösséget felemelő innovációk - beszélgetés (online) - Orsós László Jakab (művészeti és kulturális igh., Brooklyn Közkönyvtár, New York)
A felemelő ötletek a közösség igényeiben és a könyvtárosok fejében kereshetőek. Az eredmények egyaránt vizsgálhatók a használói elvárások, illetve a könyvtár stratégiája fényében.

15.10-16.00 Kerekasztal-beszélgetés az előadókkal (részben online)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról