Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

KIT-től a Reuters-ig -- Kocsmakönyvtár-sztori

A hírigénynek és hírgenerálásnak vannak tapasztalati törvényszerűségei. Lehet ezeket szeretni, nem szeretni, ám ezek nem tudása persze nem mentesít az esetleges kudarcoktól. Jó eset persze, ha az olvasói igény megegyezik a hírforrás (pl. könyvtár) üzenetével. Ez azonban ritkán fordul elő, a hatalmi szó pedig (megtámogatva támpotiop-pénzekkel) pedig talmi eredményt hozhat. Nem így a nem központi vezényszóra építő Veszíts el, strandkönyvtárak, vagy éppen a kocsmakönyvtár motívum. Ez utóbbiról 2007-ben írtunk először: link A nyár közeledtével a KIT felhívta a Népszabadság újságírójának figyelmét a motívumra (ugyanaz a szerző, aki a porosodó-ügyben is exponálta magát), aki meg is írta az első kánikulai hétvégére az anyagot (a KIT-ben:) link A motívum, Maurer Péter (korábban: könyvtáros) ötlete, mely nem köthető szakmai lobbikhoz, megkérdőjelezhető koncepciókhoz kötődő pénzekhez, szekértáborokhoz, hanem sokkal inkább jókedvhez és kreativitáshoz, megjelent a Borsban (ritka könyvtár-brand a bulvár-médiában!), a MR1 Kultürkörében, az Aktív tv-műsorban, majd a Népszabadság pátkai kocsmai riportja után az angol Reuters is elkészítette a helyszínen riportját. Ezek után lehet, hogy a szakma is foglalkozhat a civil könyvtári kezdeményezések témájával -- alias könyvtár 2.0, melyből tanfolyam, az már van. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról