Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Kiterjesztett valóság állatokat rakott keresőjébe a Google

A Google keresőjében a napokban egy rendkívül érdekes fejlesztést vezetett be, ami szó szerint új mélységet ad annak. Mostantól ugyanis az képes bizonyos állatok esetében - ha azokra rákeresünk - azok egy három dimenziós modelljét kvázi a való világban is elhelyezni és megjeleníteni a kiterjesztett valóság technológia segítségével.
Az újítás csak azokon a telefonokon működik, amit szenzorai és operációs rendszere alkalmassá tesznek a kiterjesztett valóság létrehozására és megjelenítésére. Ezeken ha a felhasználók rákeresnek bizonyos állatokra, a találati listában az oldal felajánlja, hogy megjeleníti egy 3D-s modelljét az adott fajnak, amit - a telefon képernyőjén keresztül - a való világban is el tud helyezni. Az újítás révén számos állatfajt lehet "életre" kelteni a telefon segítségével.
A jelentések szerint így számos állatot: kutyákat, macskákat, oroszlánokat, de halakat, medvéket, sőt, pingvineket is "életre" lehet kelteni. A megjelenített állatok ráadásul a rájuk jellemző hangokat is tudják hallatni: ugatnak, morognak, és szintén jellemző mozdulatokat is végeznek a virtuális elemekkel kiegészített térben. Bár az újítás elsősorban csak érdekességként, technológiai demóként értékelhető, ami legfeljebb csak a gyerekek számára lehet érdekes, később hasznosabb formái is megjelenhetnek majd - pl. amikor egyes termékeket lehet majd körbenézni vagy a valóságban (pl. a szobánkban) is virtuálisan elhelyezni azok megvásárlása előtt.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról