Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kőkemény kritikát kaptak az ingyenes tankönyvek és szállítójuk

Hiába ígérte augusztus utolsó napjaiban a köznevelési államtitkárság, hogy a tankönyvek rendben megérkeznek az iskolákba, a Pénzcentrum értesülései szerint több budapesti intézményben is vannak még elmaradások. Pedig információink szerint az idei kiszállítást rendőrök, önkormányzati alkalmazottak, és közmunkások is segítették. (Pénzcentrum)
Élesben tesztelik a tanárok és a diákok idén az új tankönyvrendszert, amelyet már becsöngetés előtt számos kritika ért. Keszei Sándor, a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének (MSZOE) sajtószóvivője szerint az egyik leginkább aggályos terület a tankönyvek ingyenességének kérdése. Az állam kifizeti a maximum 12 ezer forintos normatív támogatást, csak a tankönyvcsomag, amit az iskola összeállít a diákoknak adott esetben, sokkal drágább. Így akár 5-10 ezer forintos pluszköltséggel kell számolniuk a szülőknek, hiszen a például 20 ezer forintos csomag 12 ezer forinton túli árát nekik kell kifizetniük. (Pénzcentrum)

Régebbi hírforrás(ok): Pellengérre állította a Kello a késlekedő tankönyvkiadókat -- szálka, gerenda és az állatorvosi ló link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról