Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kölcsönözz könyvet a metróban!

Virtuális könyvtár nyílt az orosz irodalom klasszikusaiból a moszkvai metróban. Puskin, Csehov és Tolsztoj regényeit ingyen tölthetik le az utasok.
A kánonba tartozó több mint száz orosz könyvet tölthetnek le a metrót használó utasok a megállókban. Az okostelefonnal vagy tablettel leolvasható kódok segítségével a felhasználók saját kedvükre keresgélhetnek a könyvtár virtuális polcai közt.
A teljes könyvtári szolgáltatás már elérhető online, de a projektet egyenlőre Moszkva 195 metróállomásából mindössze néhány helyen reklámozzák. A kísérleti verzió után fogják kiterjeszteni a teljes városra.
'Az ötlet nagyszerű' -- mondta el a 37 éves Tanya Kerekeslitsa. 'Nagyon kényelmesen lehet használni a szolgáltatást a metrón, hiszen nem kell külön regisztrálni. Egyelőre eléggé limitált a kínálat, nagyon örülnék, ha modern és külföldi szerzők műveit is hozzáadnák a könyvtárhoz. Ezért még egy kisebb összeget is hajlandó lennék fizetni.' A moszkvai lakókat arra biztatják, hogy ők is ajánljanak új könyveket a gyűjtemény bővítéséhez.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról