Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kölcsönözzön filmet otthonról -- video-on-demand az Axelerotól

(link Az online megtekintést (streaming-et) lehetővé tevő megoldásnak köszönhetően a filmkedvelők az internet segítségével néhány perc alatt "kikölcsönözhetik" a kiválasztott filmet, amelyet 24 órán keresztül tetszőleges alkalommal nézhetnek meg számítógépükön. A hazánkban ily módon egyedülálló - és világviszonylatban is újnak számító - szolgáltatást jelenleg a legalább 1 Mbit/s sávszélességgel és Axeleros e-mail címmel rendelkező ADSL előfizetők vehetik igénybe. Az Axelero Internetnek 130 film értékesítésére van felhasználói joga - köztük nagyjátékfilmekre és felnőtt tartalmú filmekre -, de a választék hazai és nemzetközi tartalomszolgáltatók bevonásával már a közeljövőben tovább bővülhet.

Hírforrás: - F: dec. link , MATISZ Hírlevél -- Meddig lesz vagy marad értelme a könyvtári filmkölcsönzésnek? Az említetthez hasonló szolgáltatások jó eséllyel elviszik a fizetőképes, szélessávval rendelkező potenciális használókat. A megmaradók kiszolgálása pedig fajlagosan egyre drágábbá válik, s ilyen költségviszonyok között aligha lehet jó minőségű kínálatot és szolgáltatást fenntartani. Hasonló célú "központi" (bocsánat a kifejezésért :-) könyvtári szolgáltatás bevezetése vagy speciális igényekre való figyelem lehet a megoldás? (MG)
2004. december 22.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=kolcsonozzon_filmet_otthonrol_video-on-demand_az_axelerotol
Régebbi hírforrás(ok): - F: dec. link , MATISZ Hírlevél -- Meddig lesz vagy marad értelme a könyvtári filmkölcsönzésnek? Az említetthez hasonló szolgáltatások jó eséllyel elviszik a fizetőképes, szélessávval rendelkező potenciális használókat. A megmaradók kiszolgálása pedig fajlagosan egyre drágábbá válik, s ilyen költségviszonyok között aligha lehet jó minőségű kínálatot és szolgáltatást fenntartani. Hasonló célú "központi" (bocsánat a kifejezésért :-) könyvtári szolgáltatás bevezetése vagy speciális igényekre való figyelem lehet a megoldás? (MG)
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról