Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A kölcsönzésen túl is szeretne valamit a FSZEK

Egy könyvtár életében fontos, hogy fejlesztési programokat készítsen, és ahogy a lehetőségek biztosítottak, azokat meg is valósítsa. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár esetében ez az év ilyen szempontból szerencsés, mivel három új könyvtárat vehettek át az olvasók - számolt be róla Fodor Péter főigazgató, s emlékeztetett, 2001 óta tizenöt új bibliotékával bővült a fővárosi hálózat, amely immár a Központi Könyvtáron túl negyvennyolc tagintézményből áll.
... érzékelhetően megnőtt a távhasználat, a távfizetés, és a bankkártyás fizetésre való igény. Ezért még idén bevezetik ezt a fizetési módot is, kezdetben a nagyobb bibliotékákban.
... a megbocsátás napjának ... talán nincs már meg az a varázsa, mint korábban, hiszen a lejárat előtt e-mailben értesítik az olvasókat. Ám feltehetően többen is várják ezt a napot, amit jól bizonyít, hogy évente fél-egymillió forint közötti az az összeg, amelyet a könyvtár "megbocsát", s ezzel sok rég otthon felejtett könyv is visszakerül a bibliotékákba. ...
Fodor Péter elmondta, nagy figyelmet fordítanak arra, hogy ennek kialakításában részt vegyenek a dolgozók, akár ötleteikkel, akár kritikai észrevételeikkel, amelyek a tartalmi szolgáltatások és a hálózat fejlesztését szolgálják.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról