Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Költözésre készül az Illyés Gyula Megyei Könyvtár - selejtezik az eddig cipelt ballasztot

Jövőre új épületbe költözik az Illyés Gyula Megyei Könyvtár link . A Tudásközpont várhatóan jövőre készül el, így a könyvtár dolgozói már tavaly elkezdtek készülni a költözködésre.
Az idei évben nagyon szorgosnak kell lenniük a könyvtár dolgozóinak, hiszen alig egy évük van arra, hogy mindent elintézzenek, ami az új helyre való átköltözést jelenti. Nagyon régóta tudták, hogy az intézmény egyszer egy új helyre fog átkerülni, viszont akkor vált a gondolat teljesen igazivá, amikor időpont is lett a Tudásközpont megnyitására.
"Ezt a több százezer gyűjteményi tételt mind végignéztük, ez több éves folyamat volt. (...) Most ezzel a letisztázott állománnyal azt végezzük végig, hogy amire nincs szükségünk, az új épületben, ami már vagy erkölcsileg, vagy fizikailag is olyan állapotba került gyűjteményrész, azt leselejtezzük." - meséli Lieghauser János, a könyvtár igazgatója.
Mint mondja, a költözés nem csak dobozolásból áll, az emberekkel is tudatni kell a változást és hirdetni azt, hogy a jövő évi időponttól kezdve már egy másik helyen lesz a könyvtár.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról