Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Költöznének a megyei könyvtárak Szatmárban és Kovásznában

Új épületbe kerülne a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár. Sajtótájékoztatón számolt be Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester, hogy az önkormányzat egy új, modern városrész kialakítását tervezi a városközpontban. A jelenleg a Multitrans szállítási vállalat és a Közművek Rt. székhelyének elköltöztetésével felszabadult területre megépülne egy új színház a Tamási Áron társulat számára, az Erdélyi Művészeti Központ és a Bod Péter Megyei Könyvtár új épülete is. Az elképzelések szerint idén sor kerül a terület előkészítésére és megszületnek az épületek tervei is. (Maszol) (via ReMeK-e-Hírlevél)

Új székhelyet terveznek a Szatmár Megyei Könyvtárnak. Rendkívül megterhelőnek tartja a Szatmár megyei önkormányzat a Megyei Könyvtár működésére fordított havi 11 000 eurót, amelyet bérleti díj címen köteles fizetni (az intézmény a FederalCoop épületében működik), ezért Pataki Csaba megyei tanácselnök felvetette, hogy megoldást jelentene, amennyiben a könyvtár átköltözne a városközpontban található zsinagóga épületébe, raktárépületnek pedig a mellette álló iskolaépületet használná. A tanácselnök kijelentése szerint mind a szatmári zsidó hitközség, mind a polgármesteri hivatal (a jelenleg használaton kívüli iskolaépület tulajdonosa) beleegyezne a költözésbe.
A Szatmár Megyei Könyvtár székhelyének kérdése régóta megoldatlan kérdés, 2013-ban említette az akkori megyei tanácselnök első ízben, hogy a legmodernebb követelményeknek is eleget tevő, 61 millió eurós befektetésből építenék meg a könyvtár épületét, azonban időközben Kereskényi Sándor polgármester bejelentette, hogy a polgármesteri hivatal emeletes parkolóépületet tervez a kiszemelt helyszínen. (Presasm) (via ReMeK-e-Hírlevél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról