Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Költséghatékony válasz a leselejtezett könyv kínálatára -- Válasz a találós kérdésre

A múlt héten feltett találós kérdés link -- hogyan járhat el költséghatékonyan a könyvtáros, ha egy gondosan kivitelezett apasztási folyamat eredményeként leselejtezett könyvet kér a használó -- korábbi esetközlésünkön alapult: link . Az amerikai példában a könyvtárvezető ismertetett minden lehetséges utat a használó számára, kimutatva, hogy az összes további megoldás költségesebb a dokumentumok szemétbe dobásánál. S hogy hogyan járhatott volna el költséghatékonyabban könyvtár? Nos: az igazgatónő hosszan magyarázta a dokumentumkivonás lehetséges útjait. Ennél jóval olcsóbb lett volna, ha a könyvtárosok -- a leválogatás gyakorlatának megkérdőjelezése nélkül -- azonnal megkérik könyvtárköziben a korábban kívánt kötetet. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról