Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kommunikáció, konfliktus, stressz - Potenciális munkahelyi Bermuda-háromszög II.

Konfliktusaink fő forrása a helytelen kommunikáció. Minden innen indul, és sok esetben súlyos betegségek kiváltója lehet. A témát, az ok okozati összefüggéseket, Hámori Péter klinikai szakpszichológussal beszéljük tovább.
A munkahellyel kapcsolatos stresszt különböző okokra vezethetjük vissza. Jellemző szervezeti okok lehetnek a munkatársakkal, főnökkel való konfliktusok, az elismerés hiánya, a szoros és állandó határidőhöz kötött munka, a túlzott felelősségvállalás mások helyett is. Egy másik igen jellemző problémaforrás a munkahelyi szerepkonfliktusok, és az abból adódó bizonytalanság, állandó nyomás, ami jelentős stressz forrás. Ilyenek lehetnek az új szerep, a szerepvesztés vagy éppenséggel halmozás mely túlterheltséghez vezet, a képességeket meghaladó elvárások, mely döntésképtelenséghez vezethet. De gyakran a bioritmusunkat felborító többműszakos munkavégzés vagy munkakörnyezeti, ergonómiai problémák is stresszessé tehetik a mindennapjainkat. Itt kell megjegyeznem, hogy a szélsőségesen alacsony stressz, a teljes ingerszegénység ugyancsak káros. Pl. a környezeti ingerek messzemenő korlátozása (zaj, fény), az unalom, monotónia kevéssé strukturált automatikus munkavégzés.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról