Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Konferencia-kiáltvány - elég a hagyományos rendezvényekből!

Véget ért a hagyományos konferenciák kora a tengerentúlon. Egyre kevesebb a résztvevő, mert az emberek nem akarnak már zombiként egyik szekcióülésből a másik plenárisba esni és passzívan hallgatni. A tudás forrása bőséges és ingyenessé vált: online egyetemek, MOOC-rendszerek, Meetupok, Facebook-csoportok stb. Mi pedig tanulásra kész, aktív emberek vagyunk, nem passzív információelnyelő közeg.
Ezért szervezőként adj minél nagyobb lehetőséget a gondolatcserére. Műveld a közösségi médiában való részvételt, ne csak a közösségi média marketinget. A program legyen friss, naprakész, ne pedig fél évvel azelőtt tematizált. Az előadások és a panelek haláli unalmasak. A résztvevők fel akarnak ébredni, provokációt akarnak, részesei akarnak lenni a diskurzusnak.
Résztvevőként olyat szeretnénk hallani, aki másként gondolkodik, aki felrázza elképzeléseinket, aki áttöri a gondolati határokat. Oly előadókat hívj, akinek előadása mindenki tudását fejlesztő élmény. Aki megváltoztatja a résztvevők gondolkodását, a gondolataikat pedig cselekvésbe fordítja. Növeld az elvárásaidat az előadókkal szemben. Attól, hogy az előadók tudnak valamit, még nem biztos, hogy képes inspirálni is. Tud-e hozzászólásokat szítani? Be tudja-e vonni a résztvevőket? Gerjeszti-e az egymás közötti tanulást? Később is kapcsolatban marad-e a hallgatósággal? Mit mond a hallgatóság az előadókról?
Érje meg számunkra a konferencia! Hiszen időt és pénzt szánunk rá. Nyerni akarunk a részvételen! Hazavinni valamit, amit használhatunk. Olyat kapok-e, amihez a YouTube-on vagy a SlideShare-en nem jutok hozzá? Kikkel találkozhattam és hogyan változtatott meg engem a konferencia?
Aki észreveszi, hogy megváltozott a tanulás világa, az a jövőben is képes lehet nagyszerű konferenciák megtartására. A többiek szántsanak, vessenek, s hagyják másra az áldozatot. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról