Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Konfliktusok, tudásgazdálkodás és a csapat

Alapkonfliktus, hogy noha a szervezeteknél követelménnyé vált a csapatmunka, a vezetők gyakran nem biztosítják ennek feltételeit. Továbbra is az egyéni teljesítményértékelés a szakmai továbbjutás alapja, annak ellenére, hogy ezen felüli képességeket is igényelnek a dolgozótól, pl. mások megértése, szociális kompetencia és teamképesség. Az elismerés egyéni összetevőkre orientált, és csak kivételes esetben veszik figyelembe a csoportteljesítményt. A képzésben is elhanyagolják a csoportok együttes oktatását. Bár tanfolyamokon a munkatársak elsajátítják a csoportdinamikát, a konfliktuskezelést, az együttműködési képességet, a hétköznapi munkában azt látják, hogy érdemesebb az egyéni boldogulás útját követni. Így paradox helyzet jön létre. Az információs forradalom korában azonban az nyer, aki a legrövidebb idő alatt a legtöbb érdemi információt képes analizálni, majd szintetizálni és megfelelő módon áramoltatni. Ez pedig tényleges csoportmunka, tudásmegosztás nélkül képtelenség. Az egyéni bölcsesség helyett a csapat kollektív bölcsessége lép előtérbe. A siker záloga, hogy képesek legyünk új helyzetben azt mondani: "Nem tudom", és megkérdezni beosztottainkat: "Ti mit gondoltok?", majd közösen dönteni.

Hírforrás: Konfliktusok és azok kezelése a csoportmunka során. In: Vezetés hírlevél (Menedzsmentfórum) 2 (2003) 19; link
2003. május 28.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=konfliktusok_tudasgazdalkodas_es_a_csapat
Régebbi hírforrás(ok): Konfliktusok és azok kezelése a csoportmunka során. In: Vezetés hírlevél (Menedzsmentfórum) 2 (2003) 19; link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról