Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Könnyen érthető / olvasható kiadványok - különgyűjtemény a FSZEK-ben

A "könnyen érthető kiadványok" megértési nehézséggel élő embereknek kínálnak segítséget különböző témákban. Mostantól a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban egy helyen találják ezeket a kiadványokat. "A nyomtatott művek mellett online elérhető tartalmak is hozzáférhetők. Folyamatosan bővítjük a kínálatot és fejlesztjük a szolgáltatást, az egyenlő esélyű hozzáférés támogatása érdekében" - írja a Facebookon a könyvtár.

"Központi Könyvtárunk Böngészdéjében mostantól egy helyen találhatók a könnyen érthető kiadványok. Ezek megértési nehézséggel élő embereknek, idegen nyelvű embereknek kínálnak segítséget különböző témákban. A nyomtatott művek mellett online elérhető tartalmak is hozzáférhetők.
- Folyamatosan bővítjük a kínálatot és fejlesztjük a szolgáltatást, az egyenlő esélyű hozzáférés támogatása érdekében.
- Több munkatársunk részt vett a Kézenfogva Alapítvány májusi képzésén, hogy gyakorlati segítséget tudjanak nyújtani az érdeklődőknek.
- A könyvtárban képernyő-olvasó szoftver (Jaws) és lapolvasó szkenner is rendelkezésre áll, látássérültek számára.
- Ősszel középiskolások számára szervezünk Élő Könyvtár programokat Budapesten több helyszínen, ahol a fogyatékkal élők mindennapjait, problémáikat és a hatékony segítségnyújtás lehetőségeit ismerhetik meg a diákok."

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról