Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvárverés a gyulai könyvtárban

A betű, a könyv szerelmesei elé igazi kincseket tárt antikvárius és könyvtáros szombaton a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban, az I. Gyulai Könyvárverésen. A budapesti Fekete Hattyú Antikvárium és a gyulai könyvtár között a kapocs Buka Adrienn, az antikvárium tulajdonosa, aki amikor hazalátogat szülővárosába, rendszeresen olvas a könyvtárban. Így született meg tavasszal Krasznahorkai Géza könyvtárigazgatóval a könyvárverés gondolata. Az antikvárium 205 tétel könyvet, térképet, kéziratot, iratot bocsátott árverésre. Nem sok mű, történeti emlék maradt eladatlanul. Buka Adriennt a művek felajánlói megkeresik telefonon, interneten, maga is felkeres gyűjtőket, itt, Gyulán pedig nyáron a könyvtárban fogadta a felajánlott anyagokat. A könyvtár azt kérte, elsősorban helytörténeti anyagokat hozzanak a felajánlók. Az árverés anyagát kiállították, az érdeklődők kézbe vehették, mire licitálhatnak - mondta Krasznahorkai Géza, aki a folytatást tervezi. Néhány száz forinttól 120 ezerig is terjedt a kikiáltásra vitt művek ára. A pénzbeli értéket főként az határozza meg, hogy a mű témája mennyire érdekes ma is, kevésbé a könyv állaga. Sokan licitáltak Gyulán, olyanok is, akik megbízottaik révén szereztek meg egy-egy kuriózumot. A legrégebbi egy német nyelvű, Collenben kiadott könyv volt 1666-ból, melyet 19 ezer forintért vettek meg. Babits Mihály Jónás könyve 1939-ből, a szerző kézjegyével 36 ezer forintért kelt el. - F: szept. 18.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról