Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvbár -- minden héten másik regényt főznek meg -- evés a könyvtárban

Egy ponyvaregény is lehet remekmű, ha jól van elkészítve -- szól a hetedik kerület egyik rendhagyó új gyöngyszemének, a könyvek által inspirált ételeket felszolgáló Könyvbárnak a mottója. Látogatásunkkor éppen a Szürke ötven árnyalatából készült, afrodiziákumokkal felpörgetett finomságok voltak terítéken.
Ténsasszony levese ehető cipőfűzővel, a lókupec kolbászválogatása, ebenguba és rengeteg gombóc -- néhány étel, amit ma már hiába keresne a Dob utca legújabb éttermében, a Könyvbárban, mivel az Indul a bakterház a múltheti menü volt. A Könyvbárban ugyanis minden héten másik regényt 'főznek meg' a szakácsok, ezért az étlap állandó része mellett folyamatosan változik a választék, hogy még a legkitartóbb törzsvendég se unhasson rá a kínálatra. Azoknak, akiknek még ez sem lenne elég, a konyhában igény szerint bármit elkészítenek, amihez van megfelelő hozzávaló, hiszen a helynek egyébként is az egyik alapelve, csak frissen készült ételek kerülnek az asztalra.
Az utcáról bekukkantva a felületes szemlélő akár antikváriumnak is nézheti az éttermet ? és valóban, a roskadásig pakolt könyvespolcok között ülve akár olyan érzése is lehet az embernek, mintha egy könyvtárban készülne elkölteni egy három fogásos vacsorát. Ez egyeseknek furcsa élmény lehet, ám azoknak, akiket dobtak már ki könyvtárból evés miatt, bizonyára édes lesz a bosszú.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról