Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvek higiéniája -- lehetséges veszélyek a rendelőben

Két hete megjelent híradásunk kapcsán elgondolkodtató reakciót kaptunk -- köszönet érte! (MG)
'Csak örömmel tudom szemlélni, hogy egyre több, egyre változatosabb helyszín gazdagodik a legkönnyebben elérhető, hagyományos kultúra-forrással, könyvekkel. Mégis, rendkívül óvatlannak tartom a Nyugat írását -- melynek a KIT is további fórumot biztosított (link ) mintegy követendő példa gyanánt -- melyben orvosi rendelőben, s kínálnak könyveket unaloműzőnek.
Egy orvosi rendelő óhatatlanul fertőző betegeket is fogad, akikkel való MINDENFAJTA érintkezés magától értetődő veszéllyel jár, s ez nem merül ki a kilincs, mosdó használatában / érintésében, közös váró-alkalmatosságok, és persze légtér szükségszerűen közös használatában. Valóban úgy gondolják, hogy ezt célszerű szaporítani egy, a közös érintést igénylő, újabb lehetőséggel, közös könyvhasználattal? (Ha ez így lenne, a tanult szakmám -- biológia + kémia -- alapismeretei alapján is, első szóra visszautasítanám. S hogy népszerűsítésével találkozom, azon mélységesen elcsodálkozom. Persze, ha tehetem, messze kerülöm az kórokozó-adszorbensként kitűnően alkalmazható, papíralapú kultúra ilyen forrását is, még ha az eddigi háziorvosomról is kell lemondanom miatta) -- Tisztelettel és üdvözlettel. Halász Norbert'

Hírforrás: Halász Norbert ; KIT
2010. október 11.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=konyvek_higieniaja
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról