Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Könyvforrások az ODR-en kívül 2. Google Books

Múlt héten megkezdett anyagunkat link folytatva most a Google Books link szolgáltatását mutatjuk be. Kínálata méltón követi a Google alap célkitűzését, miszerint a világ információit rendszerezze, és általánosan elérhetővé tegye. Segítségével könyvekben és a könyvek indexeiben is tudunk keresni. Alapvetően kétféleképpen juthat be könyv a keresőbe. Az egyik a könyvtárprojekt, a másik pedig a partnerprogram keretében. Természetesen a könyvkiadók és a szerzők ezt nem nézték jó szemmel és pert indítottak a Google ellen. A per mára lezárult és egy megállapodás keretében mindenki érdekeit szem előtt tartva könyvek millióinak hozzáférését biztosítja. Ennek különösen akkor veszi hasznát az ember, ha egy könyvet keresve nem tudja eldönteni, hogy megvegye-e. Ilyenkor döntés előtt elolvashatja online a teljes verziót vagy csak egyes részleteit. A speciális könyvkereső linkre kattintva többféle mezőt kitöltve szűkíthetjük a keresésünket.
A Könyvtárprojekt lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző nyelveken írott könyvek milliói között keressenek a Google-on, beleértve a ritka, már nem kapható vagy a könyvtári rendszeren kívül általánosságban elérhetetlen könyveket.

Hírforrás: Stébel Ildikó
2019. szeptember 02.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=konyvforrasok_az_odr-en_kivul_2._google_books
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról